• Last Post

Boek je overnachting

Ieper Ontdekken

App i-Ieper

De nieuwe toeristische applicatie i-Ieper biedt een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van Ieper. Aan de hand van je tablet of smartphone ga je te voet op verkenning naar de bekende maar zeker ook minder bekende hoekjes van Ieper. De applicatie is gratis te downloaden voor apple en android.

Veeleer dan op de impact van de Eerste Wereldoorlog, ligt het accent in deze applicatie op het ontstaan en de evolutie van Ieper door de eeuwen heen. Van belangrijke en vooraanstaande middeleeuwse speler in Vlaanderen over vestingstad tot een unieke bruisende stad op vandaag.


Anders dan bij een klassieke wandeling op een kaart hoef je de applicatieroute niet blindelings van punt A naar punt B te volgen. Je kunt om het even waar instappen. Je klikt op een ‘pionnetje' en je wordt al dan niet via GPS-functie (voor wie online is) tot bij de dichtstbijzijnde markante bezienswaardigheid gebracht. De navigatie begeleidt je van de ene stop naar de andere. Zo doorloop je een stadsverkenning die is opgebouwd rond een 40-tal stops. Bij elk van de stops krijg je een bondige toelichting en ook een drietal interessante ‘wist-je-dat'jes'. Deze items worden, waar mogelijk, geïllustreerd met historisch beeldmateriaal dat het Ieperse verleden tot leven brengt. De applicatie onthoudt bovendien waar je al bent geweest, zodat je de volledige wandeling kan doorlopen.

 

Gratis te downloaden voor google en android.