• Last Post

Boek je overnachting

Ieper en WOI

Fietsroutes 14-18

Volgende fietsroutes zijn te koop in Toerisme Ieper

Online te koop via http://shop.westtoer.be/

Vredesroute

De vredesroute voert door de Ypres Salient, een van de meest beruchte slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Tientallen militaire begraafplaatsen langsheen het traject vormen evenveel stille getuigen van de dramatische tol die de Grooten Oorlog in deze streek eiste.

Bewegwijzerd

Startplaats: Grote Markt Ieper

Afstand: 45 km

Prijs: € 2.00

Fietsroutes 14-18 

Ieperboog

Deze fietstocht start op de Grote Markt van Ieper en volgt de 'Kleine Ieperboog' van noord naar zuid. Onderweg ontdek je diverse oorlogssites. Op elk instappunt vind je een boeiende film over het lokale oorlogsverhaal, infopanelen en een wandelfolder. Vanuit elk instappunt vertrekken diverse lusvormige wandelpaden doorheen de boeiende, vaak authentiek gebleven oorlogslandschappen. Wie meerdere sites wil bezoeken, trekt er best een hele dag op uit.

Bewegwijzerd

Startplaats: Bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek - Lakehalle - Grote Markt Ieper

Afstand: 36 km

Prijs: € 2.00

Gifgas

Op 22 april 1915 openen Duitse troepen ongeveer 6000 gasflessen gevuld met chloorgas over een 6 km lange frontlijn tussen de Stampkothoeve en ‘t Halfweghe huys. Die dag en de dagen daarna verloren ongeveer 5.000 soldaten en burgers het leven en duizenden anderen bleven levenslang gevolgen van het gas ondervinden. De inzet van dit massavernietigingswapen wordt aanzien als het begin van de chemische oorlogsvoering.

Bewegwijzerd

Startplaats: Gemeentehuis Langemark-Poelkapelle

Afstand: 41 km

Prijs: € 2.00

The Legacy

In Zonnebeke bevind je je in het hartje van de beruchte Ieperboog. In de Slag van Passendale in 1917 vielen hier in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers voor een terreinwinst van slechts 8 kilometer. Het kasteelpark van Zonnebeke is de ideale uitvalsbasis voor een rondrit naar de vroegere slagvelden. Met deze fietsroute kan je op een aangename manier het rijke erfgoed in deze gemeente zelf ontdekken.

Startplaats: Memorial Museum Passchendaele 1917 - Berten Pilstraat 5a - Zonnebeke

Afstand: 37 km

Prijs: € 2.00

Pop

De fietstocht gaat terug naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog achter het front. De eerste halte na de hel waar de militairen zich van modder en bloed ontdeden, van hun wonden genazen of er toch aan stierven. Poperinge, of POP zoals de Britten zegden, werd vier jaar lang overspoeld door vreemde troepen. In POP, dicht bij de burgers, kwamen ze enkele dagen rusten of stonden terecht voor hun falen binnen het oorlogsbedrijf.

Startplaats: Dienst Toerisme Poperinge - Grote Markt 1 - Poperinge

Afstand:41 km

Prijs: € 2.00

Diverse

West-Vlaamse Bergenfietsroute
De fietsroute verkent de heuvelrijke streek ten zuiden van Ieper. Het gebied vormt een uitgesproken parklandschap met sterk geprononceerd reliëf. Centraal op deze tocht staan de acht dorpen van Heuvelland.
Bewegwijzerd

Startplaats : Bezoekerscentrum De Bergen Kemmel

Afstand: 45 km

Prijs: € 2.00

Mountainbikeroute West-Vlaamse Heuvels

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en Les Monts de Flandre hebben de mountainbiker heel wat te bieden. Het heuvelende landschap, de dichte bossen, de weidse vergezichten en de talrijke onverharde wegen vormen het ideale decor voor deze recreatievorm.

Bewegwijzerd

Startplaats: Zelf te bepalen

Totale afstand: +/- 180 km (8 routes)

Prijs: € 5.00