• Rijselpoort
  • Voetgangersbrug Vestingen Ieper
  • Last Post

Boek je overnachting

Tips voor Trips

Workshop Coming World Remember Me

COMING WORLD REMEMBER ME

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd onder de titel Coming World Remember Me workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei; één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem uit de Eerste Wereldoorlog. Op het einde van de herdenkingsperiode, in 2018, komen alle beeldjes samen in een land-art installatie in het provinciaal domein De Palingbeek in Ieper.

Ook in Ieper kun je een workshop volgen. Je kunt hiervoor van dinsdag tot en met zaterdag terecht in het onthaalcentrum De Kazematten van 13u30 tot 18u00. Bollingstraat 1: achter de Sint-Jacobskerk/op 100 meter van de Menenpoort.

Een beeldje maken neemt slechts 15 minuten in beslag. Een peter- of meterschap kost 5 euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort aan een goed doel dat kinderen helpt in oorlogssituaties. Elke peter of meter ontvangt een certificaat van deelname met hierin een dog tag met CWRM stempel. Aan elk beeldje komt een dog tag met daarop de naam van een peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in 'De Namenlijst' die het In Flanders Fields Museum samenstelt.

Meer info op www.cwrm.be - 058 623 929 - cwrm@vzwkunst.be