winter_in_ieper_web1200x300.jpg

Animatie in het kerstdorp

Animatieprogramma

Haal je dansschoenen van onder het stof en geniet van de vele optredens die geprogrammeerd staan op vrijdagavond, zaterdag- & zondagnamiddag op het kerstdorp op de Grote Markt.

Tijdens de weekends wordt heel wat animatie voorzien zoals o.a.:

  • Last Post- en Kerstverlichtingstocht  - 7 december

  • Coca-Cola Truck - 11 december 

  • Plaza Mundial - 14 december (Vleeshuis)
  • Vredeslicht - 20 december
  • Santa Claus Fun Run - 28 december (Vlamertinge)

Het volledige animatieprogramma vind je hier

Kinderdorp

Stap tijdens de kerstperiode binnen in het kinderdorp op de binnenkoer van de Lakenhallen. Ga in het ‘Huis van de Kerstman’ op de foto met de enige échte Kerstman en z’n helpers. In afwachting kunnen de kinderen zich uitleven in het verlichte doolhof

Kersttreintje

Tijdens de koopweekends in december (15, 22 en 29 december) pakken we opnieuw uit met een kersttreintje dat je van de randparkings naar het centrum en terug brengt.

Het treintje rijdt tussen 14 en 18 uur in het centrum rond en stopt aan elke halte om de 20 min.

Koopzondagen

Naar jaarlijkse gewoonte zal men tijdens de eindejaarsperiode ook op zondag terecht kunnen bij heel wat Ieperse handelaars. Noteer alvast volgende zondagen in je agenda: 15, 22 en 29 december. Uiteraard openen ook veel winkels hun deuren op 5 januari, de eerste soldenzondag van 2020.

En om af te sluiten misschien nog een kadotip: schenk eens een Ieperse kadobon waarmee je ongetwijfeld bij iedereen welkom zal zijn. De gelukkige kan die immers inruilen bij intussen al meer dan 60 ondernemers in Ieper en de deelgemeenten.