20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Meest gastvrije stad van Belgie 2021

11
feb
2022

Gastvrijheid.

Het staat bovenaan het lijstje van veel logiesuitbaters in Ieper. Het blijkt nu ook uit de beoordelingen van de Ieperse logies op booking.com: Ieper is de meest gastvrije stad van België, gevolgd door Hasselt en Brugge.

"Dat extraatje meer, daar gaan we voor."
Ieperse logiesverstrekkers verwelkomen alle gasten met de glimlach en helpen hen bij om het even welke vraag.

We gingen langs bij een aantal Ieperse hotels, B&B's en vakantiewoningen om te vragen wat gastvriendelijkheid nu echt voor hen betekent.

Albion Hotel - Ruth

Daphne, Mama Chris en Ruth van het Albion HotelGastvrijheid uit zich in alle services die we bieden. We hebben interesse voor het bezoek van elke gast.
Kom je met het gezin? Dan krijg je van ons een extra overzichtskaart met de Westhoek KD's. Een kaart vol tips en must-do's voor families.

Ben je een fietser? Dan delen we onze eigen favoriete fietstochten, met uiteraard de nodige stops voor wie honger of dorst heeft.
Wandelaars sturen we niet alleen naar de vestingen die hier vlakbij liggen. Ook de Verdronken Weide stippen we altijd aan. Deze zone net buiten de stadsmuren is een verademing vol prachtige natuur. We kijken ook iets verder, naar de heuvels rondom Ieper: het Stiltepad in Heuvelland staat ook tussen onze persoonlijke favorieten!
Een hongertje? We kennen alle restaurants in de stad! De smakelijke plekjes beperken zich niet enkel tot de Grote Markt. We hebben een heerlijke tip voor iedereen.

Onze leuze is: "Thuiskomen in Ieper!" En dat laten we ook merken.
Ons hotel is een echt familiehotel met mama Chris en mijn zus Daphne samen aan het roer.
Voor ons ontbijt trekken we alle registeres open: melk en yoghurt van de lokale boer, kaas en vlees van om de hoek en knapperig vers brood van de bakker dichtbij,... Alles zo lokaal mogelijk.
Wat uniek is bij ons, is de huisgemaakte broodpudding van mama Chris bij het ontbijt. Onze vaste gasten zijn er net zo verlekkerd op als wij.
Ook als niet-gast kun je bij ons aanschuiven voor het ontbijt, klaar om Ieper te ontdekken.
In de bar hebben lokale dranken een streepje voor: de bieren van Kazematten, St-Bernardus of een gin uit Ieper of Poperinge. We kiezen bewust voor deze lokale producten. Zo krijgen onze gasten de smaak van de Westhoek te pakken.

Albion familiehotel kamer

B&B Back2Front - Katja

Katja bakt een verse appeltaart voor haar gastenElke zondagmorgen bak ik een verse appeltaart voor mijn gasten. Ik hou er zelf enorm veel van en ook mijn gasten kunnen dit extraatje wel 'smaken'.
Ook geef ik tijdens het verblijf van mijn gasten de beste tips voor HUN vakantie.
Ik vraag naar hun interesses tijdens het ontbijt en pas dan mijn tips aan op maat van hun wensen en beschikbare tijd.
Is dat over de Eerste Wereldoorlog, de middeleeuwen, fietsen, wandelen of nog iets anders... Ik heb voor elk type bezoeker een gepast aanbod.
Die tips stuur ik vaak door via de smartphone, zo sparen we ook extra papier uit en zijn we wat bewuster met onze natuur.

Wat ik ook fijn vind, is om mijn gasten door te verwijzen naar locals. Dat gaat niet alleen over plekjes om te shoppen of te eten, maar ook plaatsen waar uitzonderlijke ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Ik vind het heerlijk om nadien de verhalen te horen van mijn gasten.

Op de hoogte blijven over Back2Front? Schrijf in voor de nieuwsbrief van Katja.

Lekkere appeltaart in Back2Front           Ook de eitjes zijn duidelijk van Back2Front

Maison HB - Els

Voor mij is gastvrijheid in de eerste plaats het ontzorgen van mijn gasten.
Enkele weken op voorhand krijgen ze van mij een Maison HB Inspiratiemagazine. Hierin vertel ik het verhaal van onze vakantiewoning en geef ik tips voor uitstapjes, ontbijtplekjes, wandelingen en zoveel meer.
Ook de toeristische brochure wordt doorgestuurd op voorhand.

Huisgemaakt dessert bij Maison HBKort voor de gasten toekomen, stuur ik een berichtje zodat de gasten mijn nummer hebben en me zo eenvoudiger kunnen bereiken. Het is altijd makkelijk om mijn nummer te hebben zodat mijn gasten met al hun vragen ook makkelijk bij mij terecht kunnen. Ik ben als gastvrouw 24 uur op 24 te bereiken, als dat nodig is.

Al mijn gasten krijgen ook een welkomsverrassing
Dat kan een Wipers Times zijn (het lokale bier dat in de buurt van Maison HB gebrouwen wordt), maar ook een huisgemaakt gebak of heerlijke chocolademousse.

Natuurlijk voorzie ik ook in de basis: een taxi regelen, fietsen huren, brouwerijbezoek reserveren, wandel- en fietskaarten bezorgen,... 
De bedden, bed- en badlinnen zijn van hoge kwaliteit in Maison HB. Ook het bestek is dubbel aanwezig, just in case.
De WIFI is onbeperkt en gratis en ik ben flexibel met in- en uitchecktijden. Zo stel ik alles in het werk om mijn gasten een topverblijf in Ieper te bezorgen.
Wil je al eens proeven van de inspiratie Maison HB? 

Bekijk de gidsen en hoogtepunten op Instagram

Hotel Ambrosia - Vincent

Koppels geven ons een score van 9,5 op Booking.com. We scoren vooral zeer hoog op onze locatie en ook de maaltijden worden bij ons sterk aanbevolen.
Ons hotel ligt dan ook op een steenworp van de Grote Markt, maar toch is het zeer rustig gelegen en zijn alle highlights van Ieper dichtbij. De Last Post aan de Menenpoort bereik je in enkele minuten stappen.

Vincent van Ambrosia Hotel met de extra kaart voor hun gastenWij voorzien voor onze gasten een extra kaart met informatie over de highlights van Ieper.
Bovenaan het lijstje staat natuurlijk de Menenpoort, met Last Post. 
Wat wij ook altijd aanraden, is een bezoek aan Tyne Cot Cemetery, in Passendale. Dat is de grootste militaire begraafplaats ter wereld, op slechts 14 km van Ieper.
Nog een andere tip is het In Flanders Fields Museum, op de Grote Markt.

Onze tips rijken ook buiten Ieper. Zeker als je meerdere dagen in Ieper verblijft, is het zalig om de Westhoek verder te ontdekken: fietsen vanuit Ieper naar de heuvels of richting Diksmuide. Maar ook Poperinge is een bezoekje waard. In september is het hoppetijd. Dan kun je overdag de hoppevelden bezoeken. Als je dan 's avonds op een terrasje zit in de schaduw van de Lakenhallen, dan weet je waar je lokaal biertje groeide!

We voorzien ook altijd informatie over parkeren.
Niet iedereen weet dat het marktdag is op zaterdag en dus wijzen we onze bezoekers naar de dichtsbijzijnde parkeerlocaties in de buurt van het hotel.

Wil jij ook genieten van deze gastvrijheid?

Heb je na het lezen ook zin gekregen om Ieper te bezoeken?
Neem dan een kijkje bij onze arrangementen en boek nu met extra voordelen!

Ieper is meest gastvriendelijke stad 2021 volgens Booking.com

Een uitstap naar Tyne Cot Cemetery in Passendale is één van de tips van Vincent.