poppies_4.jpg

Binnenstad

Ieper is een stad met een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode.  In de Lakenhallen bevindt zich een belfort met een beiaard die 49 klokken telt.

Als garnizoenstad bezat Ieper zelfs een rijschool en infanteriekazerne. Dankzij de aanwezigheid van vele officieren kon een niet te verwaarlozen groep Ieperlingen een comfortabel en zelfs vrij mondain bestaan leiden.

De rest van de inwoners leefde van de productie van lint, kantwerk, katoen en zeep. De stad heeft steeds zijn aloude structuur kunnen behouden waardoor Ieper tot op vandaag zijn middeleeuwse charme kan tonen. Dit aspect van de stad is terug te vinden in ons Yper Museum. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Dit aspect van de geschiedenis is terug te vinden in ons In Flanders Fields Museum.

Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken.

De Ieperse binnenstad is een gezellige plek om te kuieren en de minder gekende historische pareltjes te ontdekken.

Verken de binnenstad aan de hand van de Stadswandelroute.

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu