namen MP.jpg

WO1 - Ieper Centrum

In de Ieperse regio zijn er tal van relicten zoals sites, monumenten, begraafplaatsen en landschappen te vinden die herinneren aan de vier oorlogsjaren 1914 tot 1918. Maar ook in de Ieperse binnenstad zijn er heel wat bezienswaardigheden en sites die verwijzen naar de Eerste Wereldoorlog.

De belangrijkste en meest bezochte is de Menenpoort. Elke avond wordt daar om 20 uur stipt de Last Post geblazen door de klaroeners van de Last Post Association (vrijwilligers van de Ieperse brandweer).

In het centrum van Ieper zijn ook twee begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission gelegen, het kleine en intieme Ramparts Cemetery op de Ieperse vestingen nabij de Rijselpoort en het grotere Ypres Reservoir Cemetery. Hier liggen Britten, Canadezen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders en nog andere nationaliteiten die meestreden onder het toenmalige Britse imperium, begraven.

Er zijn ook verschillende monumenten en gedenkplaten te vinden die verwijzen naar de deelname van één bepaalde nationaliteit. Zo is er het Iers Kruis in de tuin van de Sint-Maartenskathedraal en nabij de Menenpoort zijn er een Australische gedenkplaat en een Indisch monument. Verder is er nabij de Lakenhallen ook een Belgisch monument en een gedenkplaat voor alle burgerslachtoffers.

Daarnaast is de Saint George's Memorial Church ook een herdenkingsplaats die druk bezocht wordt.

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu