20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Andere activiteiten

Deze activiteiten reserveer je rechtstreeks bij de aanbieder. 

Brouwerij De Kazematten

De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar o.a. de bieren Wipers Times en Grotten Santé worden gebrouwen. Ben je nieuwsgierig naar de historie van deze site, de werking of het verhaal achter de brouwerij, dan verwelkomen we je graag op één van onze brouwerijbezoeken. In het kader van de groepsarrangementen van de dienst toerisme wordt een brouwerijbezoek van 1 uur aangeboden. Het brouwerijbezoek omvat standaard volgende onderdelen:
verwelkoming, vertoning van de brouwerijfilm, rondleiding door de brouwerij en een degustatie van een biertje.

Er is ook een shop bij de brouwerij. Een bezoek zonder reservatie is mogelijk op zaterdag van 15u00 tot 17u00. Van de paas- tot de herfstvakantie ook op donderdag- en vrijdagnamiddag.

Prijs:  € 10/pers. inclusief 2 degustaties.
Minder dan 15 personen: forfait van € 120,00 + € 7/pers.

Praktisch: Niet op zaterdag na 15u en niet op zondag
Forfaitprijs voor groepen < 15 personen

Reservatie via https://kazematten.be 

Cady Cars - Unieke collectie wagens

Unieke collectie oldtimers en luxewagensVoor groepen vanaf 15 personen, tot maximaal 200 personen, stelt deze eigenaar zijn collectie van unieke en luxewagens aan jou voor. Elke wagen heeft een uniek verhaal, dat uitgebreid gedocumenteerd is.
Ook voor bedrijven is dit een unieke locatie voor een exclusieve vergadering, bedrijfsfeest of evenement.

Vanaf 15 personen, € 15,00 per persoon
De locatie is toegankelijk voor personen in een rolstoel.

 

Contacteer Thierry

Urban Hunt - Stadsspel in Ieper

Urban HuntUrban Hunt is een uniek stadsspel waarbij je een strategie bedenkt om geheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken en andere teams een hak te zetten.Bijzonder weetjes over Ieper, dronebeelden, mysterieuze geluidsfragmenten, tekeningen van historische Ieperse figuren en Zuid-Afrikaanse instructies maken van dit alles een unieke ervaring. De competitie tussen de teams wordt via het live scorebord aangewakkerd. Urban Hunt is dé ideale groepsactiviteit voor gezinnen, vrienden, bedrijven, scholen en jeudbewegingen?

Prijs:
€ 12,00 per persoon, korting voor scholen en jeugdverenigingen - check www.urbanhunt.be
Duur: 2 uur: 10 minuten voorbereiding/ 90 minuten spel / 20 minuten hergroepering & nakaarten
Praktisch: Van 2 tot 150 deelnemers
Organisatie, info en boekinghttp://urbanhunt.be 

Roeien op de vestingen

Van op het water zien onze historische vestingen er het mooist uit. Wie dit wil beleven, wandelt over het idyllische bruggetje van restaurant Pacific Eiland en meldt zich bij de receptie. Er zijn elf roeibootjes, elk geschikt voor vier personen. Een unieke gelegenheid om tot rust te komen. Nadien kun je genieten van een warme appeltaart met een heerlijk kopje espresso koffie, op het terras van restaurant Pacific Eiland.

Prijs: €15/pp (roeien - taart en koffie) Duur: 1,5u (waarvan half uur roeien)

Zonder taart: €12/half uur/boot (max 4 pers./boot)

Opgelet: Kan niet op dinsdag

Info:www.pacificeiland.be

Wijngoed Zilvercruys

Ieper brouwt naast bier ook wijn op haar grondgebied. Wijngoed Zilvercruys is een
wijngaard van 3,54 hectare groot en telt 12.000 wijnstokken nabij Steenstraete. Tijdens een rondleiding in de wijngaard hoor je naast het verhaal van het wijngoed en de productieprocessen ook de lokale geschiedenis. De Steenstraetse Hoppewijn is uniek in de wereld, Een creatie van de wijnbouwer, en is door de internationale pers met grote belangstelling onthaald.

Prijs: € 8/pp met 4 degustaties

Duur: 1u50

www.zilvercruys.be

Escapegames

3 spannenen escapegames

Met The Longest Hour, Virus Escape: Scientists en Virus Escape: Criminals telt Ieper drie unieke en spannende escape games. Elk spel speel je in teams van 3 tot 7 personen, zodat je tegelijk met tot wel 20 man kan proberen te ontsnappen.
The Longest Hour was het eerste escape game in België en is nog steeds een van de meest geliefde.
In Virus Escape kruip je in de huid van wetenschappers of van criminelen, in een originele en zenuwslopende strijd tegen de klok én tegen
elkaar.

Prijs: € 25/pp - max. 7 spelers/spel - 21 in totaal

Duur: 1 uur

Reservatie via www.escapegames.be 

Sporttrack Outdoor  - escapegame

Met allerhande cryptische omschrijvingen, door puzzels en raadsels op te lossen en door geheime codes te kraken, proberen jullie op tijd de schat te bemachtigen. 
In tegenstelling met een klassieke escaperoom speelt alles zich voornamelijk buiten af. En dit in de prachtige natuur rond Dikkebusvijver. Soms in de lucht, soms onder de grond, soms op het water. Meer variatie is er niet, waardoor handigheid en sportiviteit hier ook wel belangrijk zijn. Het standaard spel kan al gespeeld worden door kinderen middelbaar. Ook mogelijkheid voor Escape-PLUS-spel. 

Prijs : € 13,00/pp - Het Plusspel is + €3 /spel - minimum 8 deelnemers

Duur: ongeveer 2u

Volksspelenzaal
Een 30-tal oude volksspelen zoals puddebak, tollebak, schuifbiljart, knikkerspel, mannetjesspel, trou madame, ring- en hoefijzerwerpen, vlooischieten, kaasbord, hamertjesspel, rekkertrek, wielbak, flipperduel, enz. enz. Eventueel in wedstrijdvorm met een scoreblad of met een laddertornooi. Altijd zeer leuk en ont(?)-spannend.

Prijs: €4,00/pp met minimum van € 50,00/groep

Duur: in het weekend altijd open in de namiddag. In de week enkel op reservatie

Tandem - Oorlogsroute
In groep, allemaal per 2 gezellig op een tandem, langs unieke oorlogsherinneringen. En dit op de leukste weggetjes met een bolletje-pijl kaart of op knooppunten. Richting Ieper en de Palingbeek met passages aan In Flanders Field Museum, de Menenpoort, Hill 60, Carterpillar Crater, demarkatiepalen, militaire begraafplaatsen, mijnkrater The Bluff, astrolab Iris, de milieuboerderij, ...  
Het is mogelijk om een vragenlijst in te vullen.  

Afstand: 18 of 25 km

Prijs: € 13,00/pp fiets en helm inbegrepen - de meeste zaken zijn gratis te bezoeken - kan ook met gids

Ook paintball (€15/pers), quadcross (€14/pers), teamchallenge (€12/pers), avonturentocht (€10/pers) en schuttersparcours (€13/pers) mogelijk.

Info en reservatie: www.sporttrack.be - 0475 455 666

GPS-spel in Ieper: De Groote Oorlog

Interesse om het verhaal rond 'De Groote Oorlog' op een originele manier te beleven? We nemen je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Gewapend met instructiebundel en GPS zoeken de deelnemers, verdeeld in verscheidene teams, hun weg door Ieper. Ieder team legt met behulp van de GPS een geheel eigen route af, onafhankelijk van de andere teams. Op elke locatie volgt een leuke opdracht: praktische proeven, raadsels, teambuildingsopdrachten, fotocases,... Welk team scoort het best op de verschillende proeven? Wie kan het kruiswoordraadsel volledig invullen en vind als eerste het antwoord op de rode draad en wint een prijs?

Prijs: €27/pp (met 2 praktische proeven) -vanaf 15 personen of € 35/pp vanaf 10 personen

Duur: 3u - half uurtje briefing, gevolgd door spel en prijsuitreiking

Praktisch: min 10 deelnemers

Reservatie via www.outsideadventure.be

Urban Golf  in Ieper - Outside Adventure

Urban Golf? Dit is de informele variant van de golfsport. Voor iedereen die eens wat anders wil, minder regels, minder etiquette, geen golfvaardigheidsbewijs nodig en geen speciale outfit. Je speelt met gewone reguliere golfclubs maar vanop een mobiel grasmatje met rubberen balletjes.

De binnenstad van Ieper doet dienst als golfterrein. Speciaal voor jou werd een schitterende route uitgestippeld. Starten doe je nabij de Lakenhallen. Via de Grote Markt trek je naar de Ieperse Vestingen, om daar de tocht verder te zetten. Als doelwit kunnen een standbeeld, zitbank, afvoerrooster of verlichtingspaal dienen.

Prijs: € 20/pp (inclusief drankje)

Duur: 2 u

Reservatie via  www.outsideadventure.be

City Golf

Enthousiaste groep City-GolfIeper, een stad die geschiedenis ademt en waar de slag om Ieper alom tegenwoordig is. Wat is 'de slag om Ieper' en waarom was deze zo belangrijk? Beleef City Golf en ontdek tijdens deze unieke tour door Ieper de leukste verhalen en anekdotes over de stad Ieper.

Sla een balletje op 6 locaties zoals o.a. de Grote Markt, Kazematten en in de schaduw van de Sint-Maartenskerk.

Prijs: €20/pp

Duur: 2 uur (zonder pauze) - 3,1 km

Inbegrepen: golfinitiatie, huur golfmateriaal, begeleiding gedurende het ganse parcours en een verzekering in geval van schade. Groepstarieven vanaf 12 personen

Reservatie www.city-golf.be

iChallenge

Heb je zin om Ieper op een originele en ludieke manier te ontdekken? iChallenge biedt tal van interactieve citygames aan! Zo is er o.a. Operation Freddy waarbij je een knotsgekke stadstour maakt door Ieper en op verschillende plekjes ludieke opdrachten van Freddy uitvoert. Dit spel kan je gedeeltelijk personaliseren. Neem een kijkje op onze website en ontdek ook onze andere citygames!

Prijs: €22 -€ 26/pp

Duur: 3u

Inbegrepen: professionele spelbegeleider en materiaal

Info:http://ichallenge.be/nl/

Poortwachter

Organisatie Restaurant Den Olifant Ieper

Ontdek Ieper op een heel andere manier en laat je begeleiden door onze poortwachter, die je graag enkele wistjedatjes vertelt over vele onbekende smalle straatjes die onze stad rijk is. We starten met een huisgemaakte picon op ons terras. Na de wandeling kan je bij ons terecht voor tapas en een hoofdgerechtje.

Prijs: € 35/pp

Info:www.den-olifant.be 

In de voetsporen van Baron de Vinck 

Wil je als groep in de voetsporen treden van Baron de Vinck, de Baron van Bellewaerde, anno 1919?

Over het pionierswerk van Gaston de Vinck is een wandeling ontwikkeld waarin de wederopbouw van de verwoeste streek wordt verteld met een centrale rol voor de terugkeer van de familie de Vinck.
Met brieven, getuigenissen en foto's uit het familiearchief in de hand, neemt de vertelgids je mee langs de overgebleven relicten rond Hooge en Bellewaerde. En die zijn niet min: we kunnen nog een stuk van het verwoeste landschap herkennen en het heropgebouwde kasteel van de baron bewonderen.

Het hoogtepunt van de wandeling is de betonnen noodwoning van de baron, de enige van het type Jouret & Speltinckx dat in Vlaanderen nog te zien is.

Prijs: € 75/groep (max 25p/groep)

Duur: 2,5 uur

Reservatie via https://bellewaerts.be/contact/

Wipers Times Tour

Toen enkele soldaten van de Sherwood Foresters een drukpers vonden in de ruïnes van Ieper, kon hun geluk niet op. Drie jaar lang schreven ze de Wipers Times, dikwijls vanuit de loopgraven. Het krantje, vol hilarische advertenties en uitdagende grappen, werd al snel hét gespreksonderwerp in het Britse leger. Met je eigen kopie in de hand, vergezel je onze gids in hun voetsporen langs duistere de steegjes van Ieper, een kraterlandschap en begraafplaats. Na heel wat grappige anekdotes en hilarische verwijzingen, kan je genieten van een breughelmaaltijd
in het Hooge Crater Museum waar we exclusief toegang krijgen tot loopgraven en een bunker. Eindigen doen we in de kazematten onder de vestingen. Daar is nu de Brouwerij Kazematen gevestigd. Na een rondleiding degusteren we enkele varianten van het Wipers Times bier. Een Belgisch kwaliteitsbier, de perfecte match bij Britse humor!

Prijs: Fietstocht vanaf € 63,00
Autocar vanaf € 45 (excl transport) - (mini)busvanaf € 96

Duur: 7 uur

Info:www.hoogecrater.com

Astrolab Iris

In het afgelopen decennium groeide volkssterrenwacht Astrolab Iris uit tot één van de zes boeiende natuurwetenschappelijke centra in Vlaanderen. Door de aanwezigheid van maar liefst 2 hi-tech sterrenwachten oefent het vooral op eenieder die het heelal wil verkennen een bijzondere aantrekkingskracht uit. Bewonder en kijk
even door de grootste amateurtelescoop van de BENELUX en Noord-Frankrijk. Bezoek ons optisch lab, volg een
3D-voorstelling van het heelal in onze filmzaal, maak kennis met de maquette van het ISS, dit alles onder begeleiding van een gepassioneerd astronoom!

Prijs: € 5/pers. met een minimum van 8 personen per groe p (minimum 60 euro)

Duur: 2 uur

Praktisch: niet op zondagnamiddag

Info:www.astrolab.be

Sporttrack

Outdoor Escapegame
Met allerhande cryptische omschrijvingen, door puzzels en raadsels op te lossen en door geheime codes te kraken, proberen jullie op tijd de schat te bemachtigen. In tegenstelling met een klassieke escaperoom speelt alles zich voornamelijk buiten af. En dit in de prachtige natuur rond Dikkebusvijver. Soms in de lucht, soms onder de grond, soms op het water. Meer variatie is er niet, waardoor handigheid en sportiviteit hier ook wel belangrijk zijn.
Het standaard spel kan reeds gespeeld worden door kinderen middelbaar. Ook mogelijkheid voor Escape-PLUS-spel.

Prijs: €15/pers.

Het PLUS-spel is + €3/pers.  - Minimum 8 deelnemers

Duur: Ongeveer 2u

Volksspelenzaal
Een 30-tal oude volksspelen zoals puddebak, tollebak, schuifbiljart, knikkerspel, mannetjesspel, trou madame, ring- en hoefijzerwerpen, vlooischieten, kaasbord, hamertjesspel, rekkertrek, wielbak, flipperduel, enz. enz. Eventueel in
wedstrijdvorm met een scoreblad of met een laddertornooi. Altijd zeer leuk en ont(?)-spannend.

Prijs: €3/pers met minimum van €50/groep

Duur: in het weekend altijd open in de namiddag. In de week alleen op reservatie.

Tandem - Oorlogsroute
In groep, allemaal per 2 gezellig op een tandem, langs unieke oorlogsherinneringen.
En dit op de leukste weggetjes met een bolletje-pijl kaart of op knooppunten. Richting Ieper en de Palingbeek met
passages aan In Flanders Field Museum, de Menenpoort, Hill 60, Carterpillar Crater, demarkatiepalen, militaire begraafplaatsen, mijnkrater The Bluff, astrolab Iris, de milieuboerderij, ...
Het is mogelijk om een vragenlijst in te vullen.

Afstand: 18 of 25 km

Prijs: €16/pers, fiets en helm inbegrepen. De meeste zaken zijn gratis te bezoeken. Kan eventueel met een gids.

Info en/of reservatie:
www.sporttrack.be - 0475 455 666

Chocolaterie Ledoux

We verwelkomen jou en je vrienden met een lekker chocolaatje en geven op een ludieke manier uitleg over het proces van cacao tot chocolade. Je krijgt er leuke chocoladeweetjes te horen en we laten je ontdekken welke soort chocolade er bij jou past. We tonen aan onze chocolademachine hoe een praline en holle figuur gemaakt worden en hoe een lekkere vulling in een pralientje past. Je krijgt een actief atelier te zien en op het einde kun je een verrassend
lekker vers pralientje proeven. Daarna kun je je eigen selectie maken in onze chocoladewinkel.

Prijs: € 95  - Vanaf 20 personen : € 4/pp - max.50 personen

Duur: 1 uur à 1u15

Inclusief: 2 proevertjes : een praline en een caraque

  • CHOCOLADEWORKSHOP

- Chocoladefiguren
- Ambachtelijke pralines
- Overheerlijke truffels
- Studentenhaver
Je zelfgemaakte chocolade krijg je mee naar huis! Proeven van chocolade en een drankje nuttigen horen er uiteraard ook bij!

Prijs: € 45/pp

Duur: ongeveer 2u

Aantal: voor groepen van 6 tot en met 20 personen.

Inbegrepen: verpakking, proevertjes, drankje, jouw zelfgemaaktechocolade ... En wij doen de afwas! ;-)

Reservatie via https://choc-ledoux.be/ 

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes... Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zalhij nooit vermoed hebben dat meer dan 125 jaar later fijnproevers over gans de wereld de koekjes weten te appreciëren. In het Bezoekerscentrum Jules Destrooper wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit de Westhoek en krijg je een deskundige uitleg van één van onze medewerkers en vanzelfsprekend staat proeven hierbij uitgebreid op het programma.

Prijs: € 6/pers.

Duur: 1,5 uur

Gids: € 60,00 per gids (max 30 personen)

Praktisch: gesloten op maandag, zon-en feestdagen.
Lo ligt op 24 km van Ieper.

Info:www.julesdestrooper.com

Heuvelland: Wijngoed Monteberg

Het hele jaar door kan je bij ons een rondleiding reserveren om de unieke cultuur van wijnbouw in Heuvelland te komen ontdekken. Dit bezoek past perfect bij een rondrit door het prachtige Heuvelland.
Er zijn 2 formules

  • Standaard bezoek: Wij gaan samen in de wijngaard, twee degustaties (met een chocolaatje bij de tweede degustatie), bekijken onze film die alle activiteiten op het wijngoed illustreert, geven algemene uitleg en beantwoorden julle vragen

Prijs: € 10/pp met forfait van € 200 voor groepen < 20p

Praktisch: meerprijs op zon-en feestdagen en na 18u

Duur: 1,5 uur 

  • Kort bezoek: Met minder tijd kun je kiezen voor de korte formule. Je degusteert een glas Monteberg wijn tussen de wijnranken (bij mooi weer) en maakt ondertussen kort kennis met de wijnbouw cultuur.

Prijs: € 8/pp met forfait van € 160 voor groepen < 15p

Duur: 45 minuten

Praktisch: niet op zon- en feestdagen

Extra info: mogelijkheid tot hoevepicknick € 19/pp + drank volgens verbruik

Info en reservatie via www.monteberg.be 

Heuvelland: Wijngoed Entre Deux Monts

Onze ervaren gids neemt jullie mee voor een kleine wandeling in de wijngaard.
In de vinificatieruimte vertellen we jullie alles over hoe de wijn gemaakt wordt.
Genietend van twee heerlijke wijnen in de degustatieruimte, geeft een film meer uitleg over onze ambacht gedurende de diverse seizoenen.

Bezoek en proef voor groepen van minimum 20 personen
Duur: 1u30

Prijs: € 14/pers.

Praktisch: tijdens de week en op zaterdag volgens beschikbaarheid

Bezoek en proef voor individuelen en kleine groepjes

Duur: 1u30

Prijs: € 17/pers.

Praktisch: tijdens de week en op zaterdag volgens beschikbaarheid

Degusteer en geniet
Bezoek aan de wijngaard en vinificatieruimte en degustatue van 5 wijnen.

Duur: 2u

Prijs: € 25/pers., enkel mogelijk voor groepen vanaf 25 personen

Praktisch: tijdens de week en op zaterdag volgens beschikbaarheid

Info:www.entre-deux-monts.be

Watou: Brouwerij Sint-Bernardus

In het hart van de hoppestreek wordt bier gemaakt dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. St.Bernardus staat reeds meer dan 75 jaar wereldwijd bekend voor hun authentieke, kwaliteitsvolle bieren van hoge gisting.  Sinds de opening van hun nieuw bezoekerscentrum in 2018 
is St.Bernardus een heuse toeristische trekpleister geworden. Je proeft de Hemelse Nectar in 360° rooftopbar Bar Bernard, waar je kan genieten van een adembenemend panoramisch zicht, of kruipt onder de wol bij de brouwer in Guesthouse Brouwershuis.  


Tijdens de ‘Brewery Tour’, hun nieuwe interactieve bezoekersbeleving, ontdek 
je op eigen tempo het unieke verhaal van St.Bernardus. Deze museale ‘experience’ dompelt je onder in de geschiedenis van de brouwerij, licht een sluier op over het brouwproces en gunt je een exclusieve blik achter de schermen. Verwacht je aan een zintuigprikkelende, audiovisuele ervaring met als afsluiter de vanzelfsprekende bierdegustatie in Bar Bernard!  

Brewery Tour is gesloten op maandag en dinsdag

Reservatie via de online boekingsmodule is noodzakelijk.  

Trappistenweg 23 - 8978 Watou - 057 388 021 - visit@sintbernardus.be

Reservatie via www.sintbernardus.be

Wijndomein Den Nachtegael - Zonnebeke

Op de grens van Zonnebeke en Langemark vormen glooiende landschappen en prachtige panorama’s het decor van Wijndomein Den Nachtegael. 
Met 10 hectare wijngaard en met respect voor de historiek van deze bijzondere locatie, slaagt dit veelzijdig wijnbouwbedrijf erin het karakter van dit terroir te laten terugkomen in wijnen van superieure kwaliteit.

Groepen tot 140 personen zijn welkom op het nieuwe wijndomein.

www.den-nachtegael.be

 

 

 

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu