20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Andere activiteiten

Brouwerij De Kazematten

De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar o.a. de bieren Wipers Times en Grotten Santé worden gebrouwen. Ben je nieuwsgierig naar de historie van deze site, de werking of het verhaal achter de brouwerij, dan verwelkomen we je graag op één van onze brouwerijbezoeken. In het kader van de groepsarrangementen van de dienst toerisme wordt een brouwerijbezoek van 1 uur aangeboden. Het brouwerijbezoek omvat standaard volgende onderdelen:
verwelkoming, vertoning van de brouwerijfilm, rondleiding door de brouwerij en een degustatie van een biertje.

Er is ook een shop bij de brouwerij. Een bezoek zonder reservatie is mogelijk op zaterdag van 15u00 tot 17u00. Van de paas- tot de herfstvakantie ook op donderdag- en vrijdagnamiddag.

Prijs:  € 10/pers. inclusief 2 degustaties.
Minder dan 15 personen: forfait van € 120,00 + € 7/pers.

Praktisch: Niet op zaterdag na 15u en niet op zondag
Forfaitprijs voor groepen < 15 personen

Reservatie via https://kazematten.be 

Cady Cars - Unieke collectie wagens

Unieke collectie oldtimers en luxewagensVoor groepen vanaf 15 personen, tot maximaal 200 personen, stelt deze eigenaar zijn collectie van unieke en luxewagens aan jou voor. Elke wagen heeft een uniek verhaal, dat uitgebreid gedocumenteerd is.
Ook voor bedrijven is dit een unieke locatie voor een exclusieve vergadering, bedrijfsfeest of evenement.

Vanaf 15 personen, € 15,00 per persoon
De locatie is toegankelijk voor personen in een rolstoel.

 

Contacteer Thierry

 

Urban Hunt - Stadsspel in Ieper

Urban HuntUrban Hunt is een escaperoom en geocaching gecombineerd. Werk samen met je teamgenoten en bedenk een uitgekiende strategie om geheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken en andere teams te snel af te zijn. Enkel zo kunnen opdrachten, verspreid over de Ieperse binnenstad, opgelost worden. Historische, culturele en bijzondere weetjes over Ieper, dronebeelden, gemanipuleerde foto's, mysterieuze geluidsfragmenten, tekeningen van historische figuren en Zuid-Afrikaanse instructies maken van dit alles een unieke ervaring. De competitie tussen de teams wordt aangewakkerd door een live scorebord en statistieken na afloop.

Voor:
Gezinnen, vrienden, scholen, bedrijven en groepen
Prijs:
€ 12,00 per persoon, voordeeltarief voor scholen en jeugdverenigingen - check www.urbanhunt.be/prijzen 
Duur: 2 uur: 5 minuten uitleg / 95 minuten spel / 15 minuten terug samenkomen en nakaarten
Praktisch: Van 2 tot 150 deelnemers
Organisatie, info en boekinghttp://urbanhunt.be 

 

Roeien op de vestingen

Van op het water zien onze historische vestingen er het mooist uit. Wie dit wil beleven, wandelt over het idyllische bruggetje van restaurant Pacific Eiland en meldt zich bij de receptie. Er zijn elf roeibootjes, elk geschikt voor vier personen. Een unieke gelegenheid om tot rust te komen. Nadien kun je genieten van een warme appeltaart met een heerlijk kopje espresso koffie, op het terras van restaurant Pacific Eiland.

Prijs: €13/pp (roeien - taart en koffie) - €2/pp (zonder taart en koffie)

Duur: 1,5u (waarvan half uur roeien)

Zonder taart: €10/half uur/boot (max 4 pers./boot)

Opgelet: Kan niet op dinsdag

Info:www.pacificeiland.be

Wijngoed Zilvercruys

Ieper brouwt naast bier ook wijn op haar grondgebied. Wijngoed Zilvercruys is een
wijngaard van 3,54 hectare groot en telt 12.000 wijnstokken nabij Steenstraete. Tijdens een rondleiding in de wijngaard hoor je naast het verhaal van het wijngoed en de productieprocessen ook de lokale geschiedenis. De Steenstraetse Hoppewijn is uniek in de wereld, Een creatie van de wijnbouwer, en is door de internationale pers met grote belangstelling onthaald.

Prijs: € 8/pp met 4 degustaties

Duur: 1u50

www.zilvercruys.be

 

Escapegames

3 unieke en spannende 'Escape games' in Ieper. 

Met The Longest Hour, Virus Escape: Scientists en Virus Escape: Criminals telt Ieper drie unieke en spannende escape games. Elk spel speel je in teams van 3 tot 7 personen, zodat je tegelijk met tot wel 20 man kan proberen te ontsnappen.
The Longest Hour was het eerste escape game in België en is nog steeds een van de meest geliefde.
In Virus Escape kruip je in de huid van wetenschappers of van criminelen, in een originele en zenuwslopende strijd tegen de klok én tegen
elkaar.

Prijs: € 20/pp

Duur: 1 uur

Reservatie via www.escapegames.be 

SPORTTRACK

(enkel rechtstreeks te reserveren)

1000 en 1 activiteiten voor jong en oud, voor sportief en minder sportief: paintball, mountainbike-tandem, trapauto, gekke fietsen, pocketbike, quad, avonturentocht, kicks, hoogteparcours, vlot, kano, rafting, boog-, kruisboog-, pistool- en karabijnschieten, schuttersparcours, volkssportchallenge (soort 'spel zonder grenzen' met proeven als rikjsacross en kleiblikschieten), speleobox, muurklimmen, jeugdadventure (een mix van activiteiten speciaal voor jongeren), circustechnieken, allerhande zoektochten en nachtspelen, oorlogsroute met tandems met bezoek aan de Pool of Peace en de bunkers van de Lettenberg, enz... En dit aan betaalbare groepsprijzen !! vb. avonturentocht vanaf €8/pers, vlot of kano €9/pers, quad €13/pers, tandemmountainbike €12/pers, karabijnschieten €6/pers, paintball €15/pers, kicks €8/pers, jeugdadventure €12/pers en dropping vanaf €7/pers.
Dus... op naar "Sporttrack', tussen Ieper en Heuvelland, op slechts 4km van het centrum van Ieper en dit aan de oevers van de 36ha schitterende vijver.
Nieuw: het "dikkebusvijverhuis", cafetaria met ruim terras, met zicht op vijver en Kemmelberg, samen met de exclusieve "Vaubantoren", speciaal ingericht voor het organiseren van familiefeesten en bedrijfsevents.

En een grote speelzaal met een 25-tal volksspelen zoals hamertjesspel, tollebak, kikkerspel, trou Madame, kaasspel, ...
Verhuren van mountainbikes (voor volwassenen en kinderen), tandems en gocarts of billenkarren.
Dikkebusvijverdreef 21, 8908 Vlamertinge 057 215 565 - GSM. 0475 455 666 - mail@sporttrack.be

 

GPS-spel in Ieper: De Groote Oorlog

Interesse om het verhaal rond 'De Groote Oorlog' op een originele manier te beleven? We nemen je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Gewapend met instructiebundel en GPS zoeken de deelnemers, verdeeld in verscheidene teams, hun weg door Ieper. Ieder team legt met behulp van de GPS een geheel eigen route af, onafhankelijk van de andere teams. Op elke locatie volgt een leuke opdracht: praktische proeven, raadsels, teambuildingsopdrachten, fotocases,... Welk team scoort het best op de verschillende proeven? Wie kan het kruiswoordraadsel volledig invullen en vind als eerste het antwoord op de rode draad en wint een prijs?

Prijs: €27/pp (met 2 praktische proeven) -vanaf 15 personen of € 35/pp vanaf 10 personen

Duur: 3u - half uurtje briefing, gevolgd door spel en prijsuitreiking

Praktisch: min 10 deelnemers

Reservatie via https://outsideadventure.be/

Urban Golf 

Urban Golf? Dit is de informele variant van de golfsport. Voor iedereen die eens wat anders wil, minder regels, minder etiquette, geen golfvaardigheidsbewijs nodig en geen speciale outfit. Je speelt met gewone reguliere golfclubs maar vanop een mobiel grasmatje met rubberen balletjes.

De binnenstad van Ieper doet dienst als golfterrein. Speciaal voor jou werd een schitterende route uitgestippeld. Starten doe je nabij de Lakenhallen. Via de Grote Markt trek je naar de Ieperse Vestingen, om daar de tocht verder te zetten. Als doelwit kunnen een standbeeld, zitbank, afvoerrooster of verlichtingspaal dienen.

Prijs: € 20/pp (inclusief drankje)

Duur: 1,5u (1/2u initiatie + 1u wedstrijd)

Reservatie via  https://outsideadventure.be/

City Golf

Enthousiaste groep City-GolfIeper, een stad die geschiedenis ademt en waar de slag om Ieper alom tegenwoordig is. Wat is 'de slag om Ieper' en waarom was deze zo belangrijk? Beleef City Golf en ontdek tijdens deze unieke tour door Ieper de leukste verhalen en anekdotes over de stad Ieper.

Sla een balletje op 6 locaties zoals o.a. de Grote Markt, Kazematten en in de schaduw van de Sint-Maartenskerk.

Prijs: €20/pp

Duur: 2 uur (zonder pauze) - 3,1 km

Inbegrepen: golfinitiatie, huur golfmateriaal, begeleiding gedurende het ganse parcours en een verzekering in geval van schade. Groepstarieven vanaf 12 personen

Reservatie https://city-golf.be 

iChallenge
Interactieve stadsspelen voor jong en oud. - Er zijn begeleide en niet-begeleide spelen beschikbaar
http://ichallenge.be/nl/

Poortwachter

Organisatie Restaurant Den Olifant Ieper

Ontdek Ieper op een heel andere manier en laat je begeleiden door onze poortwachter, die je graag enkele wistjedatjes vertelt over vele onbekende smalle straatjes die onze stad rijk is. We starten met een huisgemaakte picon op ons terras. Na de wandeling kan je bij ons terecht voor tapas en een hoofdgerechtje.

Prijs: € 32/pp

Info:www.den-olifant.be 

In de voetsporen van Baron de Vinck 

Wil je als groep in de voetsporen treden van Baron de Vinck, de Baron van Bellewaerde, anno 1919?

Over het pionierswerk van Gaston de Vinck is een wandeling ontwikkeld waarin de wederopbouw van de verwoeste streek wordt verteld met een centrale rol voor de terugkeer van de familie de Vinck.
Met brieven, getuigenissen en foto's uit het familiearchief in de hand, neemt de vertelgids je mee langs de overgebleven relicten rond Hooge en Bellewaerde. En die zijn niet min: we kunnen nog een stuk van het verwoeste landschap herkennen en het heropgebouwde kasteel van de baron bewonderen.

Het hoogtepunt van de wandeling is de betonnen noodwoning van de baron, de enige van het type Jouret & Speltinckx dat in Vlaanderen nog te zien is.

Prijs: € 75/groep (max 25p/groep)

Duur: 2,5 uur

Reservatie via https://bellewaerts.be/contact/

Wipers Times Tour

Toen enkele soldaten van de Sherwood Foresters een drukpers vonden in de ruïnes van Ieper, kon hun geluk niet op. Drie jaar lang schreven ze de Wipers Times, dikwijls vanuit de loopgraven. Het krantje, vol hilarische advertenties en uitdagende grappen, werd al snel hét gespreksonderwerp in het Britse leger. Met je eigen kopie in de hand, vergezel je onze gids in hun voetsporen langs duistere de steegjes van Ieper, een kraterlandschap en begraafplaats. Na heel wat grappige anekdotes en hilarische verwijzingen, kan je genieten van een breughelmaaltijd
in het Hooge Crater Museum waar we exclusief toegang krijgen tot loopgraven en een bunker. Eindigen doen we in de kazematten onder de vestingen. Daar is nu de Brouwerij Kazematen gevestigd. Na een rondleiding degusteren we enkele varianten van het Wipers Times bier. Een Belgisch kwaliteitsbier, de perfecte match bij Britse humor!

Prijs: Fietstocht vanaf € 63,00
Autocar vanaf € 45 (excl transport) - (mini)busvanaf € 96

Duur: 7 uur

Info:www.hoogecrater.com

Astrolab Iris
In het afgelopen decennium groeide volkssterrenwacht Astrolab Iris uit tot één van de zes boeiende natuurwetenschappelijke centra in Vlaanderen. Door de aanwezigheid van maar liefst 2 hi-tech sterrenwachten oefent het vooral op eenieder die het heelal wil verkennen een bijzondere aantrekkingskracht uit. Bewonder en kijk
even door de grootste amateurtelescoop van de BENELUX en Noord-Frankrijk. Bezoek ons optisch lab, volg een
3D-voorstelling van het heelal in onze filmzaal, maak kennis met de maquette van het ISS, dit alles onder begeleiding van een gepassioneerd astronoom!

Prijs: € 5/pers. met een minimum van 8 personen per groe p (minimum 60 euro)

Duur: 2 uur

Praktisch: niet op zondagnamiddag

Sportrack
OUTDOOR – ESCAPEGAME
Met allerhande cryptische omschrijvingen, door puzzels en raadsels op te lossen en door geheime codes te kraken, proberen jullie op tijd de schat te bemachtigen. In tegenstelling met een klassieke escaperoom speelt alles zich voornamelijk buiten af. En dit in de prachtige natuur rond Dikkebusvijver. Soms in de lucht, soms onder de grond, soms op het water. Meer variatie is er niet, waardoor handigheid en sportiviteit hier ook wel belangrijk zijn.
Het standaard spel kan reeds gespeeld worden door kinderen middelbaar. Ook mogelijkheid voor Escape-PLUS-spel.

Prijs: €15/pers.

Het PLUS-spel is + €3/pers.  - Minimum 8 deelnemers

Duur: Ongeveer 2u

VOLKSSPELENZAAL
Een 30-tal oude volksspelen zoals puddebak, tollebak, schuifbiljart, knikkerspel, mannetjesspel, trou madame, ring- en hoefijzerwerpen, vlooischieten, kaasbord, hamertjesspel, rekkertrek, wielbak, flipperduel, enz. enz. Eventueel in
wedstrijdvorm met een scoreblad of met een laddertornooi. Altijd zeer leuk en ont(?)-spannend.

Prijs: €3/pers met minimum van €50/groep

Duur: in het weekend altijd open in de namiddag. In de week alleen op reservatie.

TANDEM – OORLOGSROUTE
In groep, allemaal per 2 gezellig op een tandem, langs unieke oorlogsherinneringen.
En dit op de leukste weggetjes met een bolletje-pijl kaart of op knooppunten. Richting Ieper en de Palingbeek met
passages aan In Flanders Field Museum, de Menenpoort, Hill 60, Carterpillar Crater, demarkatiepalen, militaire begraafplaatsen, mijnkrater The Bluff, astrolab Iris, de milieuboerderij, ...
Het is mogelijk om een vragenlijst in te vullen.

Afstand: 18 of 25 km

Prijs: €16/pers, fiets en helm inbegrepen. De meeste zaken zijn gratis te bezoeken. Kan eventueel met een gids.

Info en/of reservatie:
www.sporttrack.be - 0475 455 666
Dikkebusvijverdreef 31 – 8900 Ieper

Chocolaterie Ledoux

We verwelkomen jou en je vrienden met een lekker chocolaatje en geven op een ludieke manier uitleg over het proces van cacao tot chocolade. Je krijgt er leuke chocoladeweetjes te horen en we laten je ontdekken welke soort chocolade er bij jou past. We tonen aan onze chocolademachine hoe een praline en holle figuur gemaakt worden en hoe een lekkere vulling in een pralientje past. Je krijgt een actief atelier te zien en op het einde kun je een verrassend
lekker vers pralientje proeven. Daarna kun je je eigen selectie maken in onze chocoladewinkel.

Prijs: 95 € - Vanaf 24 personen : 4 € pp. - max.50 personen

Duur: 1 uur à 1u15

Inclusief: 2 proevertjes : een praline en een caraque

  • CHOCOLADEWORKSHOP

- Chocoladefiguren
- Ambachtelijke pralines
- Overheerlijke truffels
- Studentenhaver
Je zelfgemaakte chocolade krijg je mee naar huis! Proeven van chocolade en een drankje nuttigen horen er uiteraard ook bij!

Prijs: € 42,5/pp

Duur: 2u

Aantal: voor groepen van 6 tot en met 20 personen.

Inbegrepen: verpakking, proevertjes, drankje, jouw zelfgemaaktechocolade ... En wij doen de afwas! ;-)

Reservatie via https://choc-ledoux.be/ 

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes... Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zalhij nooit vermoed hebben dat meer dan 125 jaar later fijnproevers over gans de wereld de koekjes weten te appreciëren. In het Bezoekerscentrum Jules Destrooper wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit de Westhoek en krijg je een deskundige uitleg van één van onze medewerkers en vanzelfsprekend staat proeven hierbij uitgebreid op het programma.

Prijs: € 5/pers.

Duur: 1,5 uur

Gids: € 50,00 per gids (max 30 personen)

Praktisch: gesloten op maandag, zon-en feestdagen.
Lo ligt op 24 km van Ieper.

Info:www.julesdestrooper.com

Heuvelland: Wijngoed Monteberg

Het hele jaar door kan je bij ons een rondleiding reserveren om de unieke cultuur van wijnbouw in Heuvelland te komen ontdekken. Dit bezoek past perfect bij een rondrit door het prachtige Heuvelland.
Er zijn 2 formules

  • Standaard bezoek: Wij gaan samen in de wijngaard, twee degustaties (met een chocolaatje bij de tweede degustatie), bekijken onze film die alle activiteiten op het wijngoed illustreert, geven algemene uitleg en beantwoorden julle vragen

Prijs: € 8/pp met forfait van € 160 voor groepen < 20p
Duur: 1,5 uur

  • Kort bezoek: Met minder tijd kun je kiezen voor de korte formule. Je degusteert een glas Monteberg wijn tussen de wijnranken (bij mooi weer) en maakt ondertussen kort kennis met de wijnbouw cultuur.

Prijs: € 6/pp met forfait van € 75 voor groepen < 15p
Duur: 1 uur

Reservatie via https://www.monteberg.be/index.php/nl/

Heuvelland: Wijngoed Entre Deux Monts

Onze ervaren gids neemt jullie mee voor een kleine wandeling in de wijngaard.
In de vinificatieruimte vertellen we jullie alles over hoe de wijn gemaakt wordt.
Genietend van twee heerlijke wijnen in de degustatieruimte, geeft een film meer uitleg over onze ambacht gedurende de diverse seizoenen.

BEZOEK & PROEF VOOR GROEPEN VAN MINIMUM 25 :
Duur: 1uur 15 minuten

Prijs: € 10/pers.

Praktisch: van maandag t.e.m. zaterdag

BEZOEK & PROEF VOOR INDIVIDUELEN EN KLEINE GROEPJES :

Duur: 1uur 15 minuten

Prijs: € 15/pers.

Praktisch: van maandag t.e.m. zaterdag

BLITZBEZOEK:
Bedrijfsfilm, degustatie van twee wijnen.

Duur: 45 minuten

Prijs: € 8/pers., enkel mogelijk voor groepen vanaf 25 personen.

Info:www.entre-deux-monts.be

Watou: Brouwerij Sint-Bernardus

In het hart van de hoppestreek wordt bier gemaakt dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. In Watou worden sinds 1946 de St.Bernardus bieren gebrouwen: donkere en blonde bieren van hoge gisting. De brouwerij kende de laatste jaren een enorme expansie en staat ondertussen wereldwijd bekend om haar kwaliteitsvolle bieren.

Reservatie via de online boekingsmodule is noodzakelijk. Je kan jouw brouwerijbezoek combineren met een hapje of drankje in de nieuwe rooftopbar Bar Bernard, waar je kan genieten van een adembenemend panoramisch zicht of een overnachting in de Guesthouse, binnen de muren van de brouwerij!
Rondleidingen kunnen in het Nederlands, Frans of Engels. Een bezoek, inclusief degustatie en geschenkpakket, duurt ongeveer 90 minuten en kost €12,50 pp.

Prijs: € 12,50/pp

Duur: 1,5u

Opgelet: Watou ligt op 22km van Ieper

Reservatie via https://www.sintbernardus.be/

 

 

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en win
een lunch voor 2 personen
bij Restaurant Découverte.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2023

Download de brochure