20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Historische pareltjes

Ieper kent tal van historische parels die minder gekend zijn dan de Menenpoort en de Lakenhallen. Deze zijn zeker een omweg waard tijdens een verkenning van de stad.

De Kloosterpoort naast de Stadsschouwburg en de Sint Maartenskathedraal ligt vlakbij de stenen tuin van het Lapidarium.Vlakbij de Rijselpoort is het houten huis te vinden. Dit huis is een reconstructie van een 16de eeuws huis. In het begin van de 19de eeuw telde Ieper nog meer dan negentig houten huizen. Dit huis kan echter niet bezocht worden. Midden de Rijselstraat staat Het Steen. Dit is het enige bewaarde stenen huis van Ieper dat dateert van eind 13de eeuw.

Op de Vismarkt werd er, zoals de naam het wellicht verraadt, vis verkocht.  In het oude tolhuisje (1899), ook Minckhuisje genoemd, moesten de visverkopers tol betalen. Verderop staan er twee mooie overdekte verkoopsstanden. De Vismarkt kun je bereiken via de Vispoort met een een grote beeltenis van de zeegod Neptunus.Een eindje verderop is het Vleeshuis te vinden, waar er vroeger vlees verhandeld werd.

Op de Veemarkt zie je twee reconstructies van Gildenhuizen. Onder de Veemarkt ligt de vroeger heel belangrijke waterweg, de Ieperlee, die voor verschillende doeleinden werd gebruikt.

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu