namen MP.jpg

WO1 Musea

Hooge Crater Museum

Op de plaats waar één van de hevigste slagvelden van Ieper uitgevochten werd, en recht tegenover Hooge Crater cemetery, is een uniek WO I museum gevestigd in een gerestaureerde kapel.

De reconstructies van oorlogstaferelen, de uitgebreide collectie wapens, de uitrustingen en unieke foto's maken van dit museum een echte aanrader! Men kan ook genieten van een indrukwekkende collectie "Trench art" in de gezellige cafetaria. 

In het Instappunt Oost wordt het front van de centrale Ieperboog belicht alsook de Kasteelparken die omgeving van Ieper voor de Eerste Wereldoorlog rijk was.

Meenseweg 467 - 8902 Zillebeke  +32(0)57 468 446 - info@hoogecrater.com 

Openingsuren
Iedere dag van 10u tot 18u - gesloten op maandag
Januari gesloten

Sanctuary Wood Museum

Het museum omvat naast uitrustingsstukken en wapens, bewaarde loopgraven en ondergrondse constructies.

Openingsuren
Iederen dag van 9 - 17 uur
Gesloten in december en januari

Memorial Museum Passchendaele 1917

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale waarbij in 1917 in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen voor slechts acht km terreinwinst.

Het museum is ondergebracht in het historisch kasteeldomein van Zonnebeke en focust op de materiële aspecten van Wereldoorlog I. Er wordt aandacht besteed aan uniformen, slagveldarcheologie en artillerie. 

Berten Pilstraat 5a - 8980 Zonnebeke  +32(0)51 770 441 - info@passchendaele.be 

Talbot House

Midden in de woelige stad openen de aalmoezeniers Philip Clayton en Neville Talbot op 11 december 1915 een 'Every Man's Club', een alternatief ontspanningsoord waar alle soldaten, zonder onderscheid van rang, welkom zijn. De bezieling waarmee Tubby zijn 'herberg' uitbaat, zal van Talbot House of 'Toc H' het bekendste soldatenhuis van het Britse leger maken.

Gasthuisstraat 43 - Poperinge - +32(0)57 333 228  - info@talbothouse.be 

Museum aan de Ijzer

U proeft en beleeft de sfeer van 'Den Grooten Oorlog 1914 - 1918' en WOII. U voelt de angst van de frontsoldaten en de gewone bevolking. U ruikt chloor- en mosterdgas. u ziet en wandelt in echte authentieke loopgrachten. U hoort en zit middenin bombardementen en vernielde steden en dit over 22 verdiepingen.

Ijzerdijk 49 - Diksmuide - +32(0)51 500 286  - info@ijzertoren.org

Lange Max Museum

Het Lange Max Museum is een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de restanten van de geschutbedding van het voormalig Duitse kanon 'Lange Max'.

Clevenstraat 2 - Koekelare -  +32 (0)475 58 50 51 - info@langemaxmuseum.be 

 

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu