ypres_reservoir_cemetery_3.jpg

Ypres Reservoir Cemetery

Deze begraafplaats, waaruit de huidige groeide, noemde men Cemetery North of the Prison en later Ypres Reservoir North Cemetery. Vanaf oktober 1915 werd ze aangelegd en tot het einde van de oorlog gebruikt door gevechtseenheden en medische posten.

Aan het einde van de oorlog lagen er zo'n 1.100 gesneuvelden. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid met gesneuvelden uit de omliggende slagvelden en met graven die werden overgebracht uit andere begraafplaatsen, waaronder de twee andere begraafplaatsen nabij het reservoir en de gevangenis. 

 

Er liggen nu 2.614 doden waaronder 2.273 Britten (waarvan 948 niet geïdentificeerde), 143 Australiërs (waarvan 22 niet geïdentificeerde), 155 Canadezen (waarvan 49 niet geïdentificeerde), 2 Indiërs, 28 Nieuw-Zeelanders (waarvan 10 niet geïdentificeerde), 12 Zuid-Afrikanen (waarvan 5 niet geïdentificeerde) en 1 onbekende Duitser.

Er werden 2 Special Memorials opgericht voor slachtoffers waarvan men aanneemt dat ze zich onder de naamloze graven bevinden.

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu