namen MP.jpg

Waarom een battlefield tour door Flanders Fields een goed idee is:

Dankzij de verhalen van de gids konden we ons nog beter voorstellen wat hier meer dan 100 jaar geleden gebeurde. We stonden ervan versteld hoeveel sporen er nu nog in het landschap te zien zijn.
Dirk & Katrien - Hasselt

Een uitstap met een battlefield-gids is een goed idee wanneer je meer wil ontdekken over het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, zonder zelf de geschiedenisboeken te moeten induiken. De tocht met gids is ook een goede aanvulling op jouw bezoek aan één van de verschillende musea over WOI.
Heb je een persoonlijk verhaal dat je wil volgen? Contacteer dan één van de onderstaande gidsen. Ze kunnen je vast helpen bij jouw zoektocht of doorverwijzen naar een collega om je verder te helpen.

Een battlefield-gids heeft jaren ervaring, heeft honderden (zelfs duizenden) mensen rondgeleid in Flanders Fields en kan jou unieke verhalen vertellen bij de gekende en minder gekende oorlogssites, monumenten en begraafplaatsen.

 

Biking Box Cycletours

Trek er op uit met BIKING BOX: start- en finish (après-bike) vanuit de Biking Bar, origineel fietsbelevingscenter met alles d’erop en d’eraan op toplokatie in Ieper: tussen Menenpoort en Grote Markt.
Perfecte uitvalsbasis voor uw geslaagde fietsvakantie, met gidsbegeleiding of self-guided. Kies uit een ruim assortiment aan toerfietsen, racefietsen en E-bikes.

Boeiende teambuildings en originele ontdekkingstochten. Halve, volle en ook meerdaagse fietsarrangementen op maat. Sportief-uitdagend?
Of liever puur recreatief tot rust komen?
Historisch gekaderd (ondermeer Eerste Wereldoorlog) en/of letterlijk proeven van streekbier- of wijncultuur.

BIKING BOX? Zoveel meer dan een fiets huren…

 

Camalou Battlefield Tours

Tijdens onze tour ontdekken we het lot van de soldaat aan het front en in het hinterland. Maar we vernemen ook de ellende van de burgers: vluchten, overleven en terug keren naar het verwoest land en heropbouwen. Ieder individu heeft zijn verhaal van kommer en leed.

 

 

 

 

Ypres Battlefield Tours

Ypres Battlefield ToursDe perfecte partner voor jouw tocht door Flanders Fields

Met meer dan 10 jaar ervaring in Flanders Fields, heeft Roger Steward een stevige reputatie opgebouwd.
Hij is gekend als enthousiaste en zeer bedreven gids. De roots van Roger liggen in het Verenigd Koninkrijk en hij heeft een geschiedenis als auteur en historicus met specialisatie over de Eerste Wereldoorlog.
Met Ypres Battlefield Tours kun je naar alle belangrijke sites in Flanders Fields. 
Roger staat garant voor een uitzonderlijke ervaring met een persoonlijke toets.

 

2Xplore Flanders Fields

Voor een unieke beleving in de streek van de Ieperboog kan u bij Patrick terecht, een ervaren gids met een bijzondere militaire achtergrond.
Hij is uitstekend geplaatst om een interessante selectie van gebeurtenissen uiteen te zetten, die aan het einde van uw “battlefield tour” samenkomen, om u een fascinerend inzicht te geven in de Grote Oorlog.
Bezoekers die op zoek zijn naar een andere insteek, die hen toegang verschaft tot een wereld die ze anders niet zouden tegenkomen, kunnen Patrick van “2Xplore Flanders Fields” contacteren voor een op maat gemaakte battlefield tour.  
Patrick brengt voor u de voormalige slagvelden terug tot leven!

 

Cycle the Western Front

Fietsbegeleiding van Nieuwpoort tot Zwitserland. Zowel eendaagse als meerdaagse ritten met volgwagen en transport. 

 

 

 

 

 

Cruising along the Frontline

Volg het spoor van de frontsoldaten, met een WOI-historicus als uw privégids, in een luxe minibus, op de motor of met de Vespa.

Een unieke trip doorheen loopgraven, langs begraafplaatsen, tussen bunkers en bomkraters door. Laat u onderdompelen in de vergeten verhalen van ‘14-’18 en leer de sporen in het landschap lezen. Een uitstapje met de kinderen, een boeiende dag met vrienden en familie of solo op stap en gefascineerd door geschiedenis?

Laat u leiden naar wereldberoemde sites zoals Tyne Cot Cemetery, de Dodengang of Bayernwald, maar ook naar tal van onbekende historische parels, waar u anders zo voorbij zou rijden.

Boek een trip of teambuilding op maat, langs de plaatsen van uw keuze. Een rit van 3 uur, 5 uur, 8 uur of een weekendje weg, alles is mogelijk.

Liever op weg met de Vespa? De scooters worden voor u geregeld.

Tijd voor een (culinaire) pauze? Wij kennen de beste plekjes...

Compass Research

Ik ben Pierre Legrand van Compass Research. Met mijn achtergrond en ervaring in conflictarcheologie ben ik Compass research gestart om mijn expertise en interesse over dit onderwerp te delen. Ik ben gespecialiseerd in op maat gemaakte battlefield tours in België en focus me op de twee wereldoorlogen.

Mijn tours zijn ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn op basis van hun niveau van expertise en mobiliteit. Ze zijn meestal met de fiets of te voet. Mijn doel is om mijn rondleidingen zo meeslepend en nauwkeurig mogelijk te maken, zodat de bezoeker deze periode van onze gedeelde geschiedenis beter kan begrijpen. Mijn standaard battlefield tours zijn op korte termijn beschikbaar en in drie talen: Engels, Frans en Nederlands.

Als uw groep geïnteresseerd is in een lezing of als u specifiek op zoek bent naar de geschiedenis van een familielid tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ik help je graag verder.

 

 

Flanders Battlefield Tours     

Flanders Battlefield Tours organiseert private tours voor individuele bezoekers an kleine groepen tot 16 personen.
Deze zijn hoofdzakelijk Engelstalig, maar kunnen op aanvraag ook in het Nederlands.

 

Battlefield Exploration

Battlefield Exploration biedt gespecialiseerde battlefield tours aan omtrent de Eerste Wereldoorlog (en bij uitbreiding alle slagvelden van Europa). Oprichter Wouter Feys startte het bedrijf in 2009 en intussen groeide Battlefield Exploration uit tot één van de meest gewaardeerde aanbieders van tours in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Bij Battlefield Exploration wordt het verhaal van de Grote Oorlog gebracht aan hand van persoonlijke verhalen, duidelijke foto’s en kaarten en tal van boeiende anekdotes. Het is geen saaie geschiedenisles waarin feiten en data centraal, maar een overzichtelijke kijk op het groter geheel door tal van microverhalen.

 

 

Fietsen in de frontstreek

Ontdek de 1914-1918 frontstreek met de fiets, onder begeleiding van een gids.
De ritten zijn echter geen competitie maar een trektocht langs wegen die uitgezocht zijn voor hun historische en landschappelijke waarde.
Oude Vestingstraat 17 bis - 8500 Kortrijk

 

Flanders Fields Memorial Flight

Alfa Flight biedt vluchten aan waarbij de toeristen de mogelijkheid krijgen om het uitgebreide oorlogspatrimonium van de Westhoek te ervaren vanuit een heel ander perspectief. Onze "Flanders Fields Memorial Flight" is een 1 uur durende vlucht met een Robin DR400 vliegtuig (Piloot + 3 passagiers) en vertrekt vanuit de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem.