20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Meer routes vanuit Ieper

Vanuit Ieper kun je alle kanten uit: richting Heuvelland, richting het fietsnetwerk in Frankrijk, richting het hinterland en de kust,...

Kies hieronder jouw route vanuit Ieper. Er is voor elk wat wils.
Deze routes werden opgemaakt door WTC De Platte Tube, een Ieperse fietsclub.

 

 

Bekijk de kaart

Download GPX

Ieper - Kanegem (120 km)

Start aan Sporthal Ieper, Leopold III-laan 18.
Vanuit Ieper vertrek je richting noordoost over een glooiend landschap en fiets je tot aan Kanegem. Dit is een deelgemeente van Tielt en de geboorteplaats van de legendarische Flandrien Briek Schotte. Hou zeker eens halt aan zijn standbeeld bij de kerk!  
Je fietst twee keer over de ‘Poelberg’, waar er boven een recreatieve stopplaats voor fietsers is ingericht.
Bij de terugrit ga je nog een stukje door de frontstreek en passeer je verscheidende militaire begraafplaatsen. 

 

Bekijk de kaart

Download GPX

Ieper – De Moeren (130 km)

Je start aan Sporthal Ieper, Leopold III-laan 18.
In deze rit hou je het bijna helemaal vlak, maar trotseer je wel de wind! Je vertrekt noordwaarts via Zonnebeke en Houthulst tot voorbij Diksmuide.

Dan draai je af naar het westen en doorkruis je de open vlakte van De Moeren. Bij de terugrit naar Ieper ontdek je de mooie landelijke wegen van de Westhoek.

 

Bekijk de kaart

Download GPX

Ieper – Geraardsbergen (190 km)

Start aan Sporthal Ieper, Leopold III-laan 18.
Vanuit Ieper naar de Muur van Geraardsbergen en terug is een uitdaging, maar voor getrainde fietsers moet dit lukken! Via landelijke West-Vlaamse wegen, bereik je de zone waar zich menig voorjaarsklassieker afspeelt.

Er staan enkele hellingen op het programma, maar deze zijn niet de hoofdzaak van deze rit. De Muur tot boven kruipt wel in de kuiten!

Bekijk de kaart

Download GPX

Ieper – Clairmarais (125 km)

Je start aan Sporthal Ieper, Leopold III-laan 18.
Vanuit Ieper vertrek je zuidwestwaarts via Reningelst, de Franse grens over en langs (niet over!) de Catsberg en Cassel. Clairmarais ligt in een mooi bosrijk gebied ten noorden van Saint-Omer.
Je fietst terug via de rustige landelijke wegen van het department du Nord. Je passeert ten zuiden van Hazebrouck en gaat via Bailleul terug de grens over. 

 

Bekijk de kaart

Download GPX

Ieper – Cap Blanc Nez (210 km)

Je start aan Sporthal Ieper, Leopold III-laan 18.
Dit is echt wel een rit voor durvers! Je fietst westwaarts langs autoluwe wegen, door of langs kleine dorpjes. Na zo’n 45 km bereik je het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale. Een schitterend fietsgebied dat je doorkruist tot aan je eindbestemming Cap Blanc Nez. Daar kun je even halt houden en genieten van het prachtige zicht op ‘Het Kanaal’. De rit terug verloopt iets noordelijker door Frans-Vlaanderen, waar dorpjes als Zegerscappel, Herzeele en Houtkerque duidelijk maken dat dit niet altijd Frankrijk geweest is. Terug in Ieper lonken de mooie terrasjes op de Grote Markt. Na zo’n rit heb je een heerlijk streekbier of frisdrank wel verdiend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bekijk zeker ook de themaroutes van Toerisme Westhoek.

 

 

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu