20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Het Droommuseum van Dré & Ule

'Het Droommuseum van Dre', de kindermuseumgids, vertelt het verhaal van het In Flanders Fields Museum in Ieper op kindermaat en brengt de Eerste Wereldoorlog op een originele manier tot leven.

Dre is een jongetje uit Ieper, wiens papa in het In Flanders Fields Museum werkt. Als hij met zijn papa een bezoek brengt aan het museum is hij helemaal in de ban van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. In zijn droommuseum verzamelt Dre voorwerpen die op het eerste gezicht niets met de oorlog te maken hebben, maar die voor hem toch verwijzen naar thema's die hij heeft ontdekt in het museum.

Aan de hand van een schrijf- en plakboekje bezoek je het museum 'door de ogen van Dre'.

Kostprijs boekje:  €0,50

ULE

Het Boek van Marc de Bel vertelt het verhaal van de 14-jarige Ule, die bij het uitbreken van de oorlog in 1914 naar een meisjeskolonie in Frankrijk wordt gestuurd. Ule loopt weg uit de kolonie en onderneemt een lange tocht naar huis. En tocht vol gevaar, liefde en vriendschap...

Aan de hand van een wandel-werkboekje leidt Ule je doorheen het In Flanders Fields Museum 

Kostprijs boekje: €0,50

Audiogids (lager of middelbaar)

Het In Flanders Fields Museum kan je ook met audiogids bezoeken. Het kinderparcours voert je in een doorlopend verhaal door het hele museum. Tieners vanaf 15 jaar kunnen met de audiogids de basistour volgen, of zich ook laten prikkelen door het verdiepingsparcours.

Kostprijs audiogids: € 2

Afbeelding met persoon, jong, jongen, kleinAutomatisch gegenereerde beschrijving

https://www.inflandersfields.be/nl/bezoek/gezin

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu