poppies_2.jpg

Het Droommuseum van Dré & Ule

'Het Droommuseum van Dre', de kindermuseumgids, vertelt het verhaal van het In Flanders Fields Museum in Ieper op kindermaat en brengt de Eerste Wereldoorlog op een originele manier tot leven.

Dre is een jongetje uit Ieper, wiens papa in het In Flanders Fields Museum werkt. Als hij met zijn papa een bezoek brengt aan het museum is hij helemaal in de ban van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. In zijn droommuseum verzamelt Dre voorwerpen die op het eerste gezicht niets met de oorlog te maken hebben, maar die voor hem toch verwijzen naar thema's die hij heeft ontdekt in het museum.

Bij een bezoek aan het In Flanders Fields Museum kan je met de kinderen aan de hand van een werkblaadje, het museum bezoeken 'door de ogen van Dre'.

Voor kinderen 10+

Kostprijs:  Toegangsticket IFFM (5 euro voor kinderen) 

Begeleidende ouder, grootouder...betalen ook hun toegangsticket IFFM (10 euro)

Het boek zelf is te verkrijgen in de shop

ULE

Het Boek van Marc de Bel vertelt het verhaal van de 14-jarige Ule, die bij het uitbreken van de oorlog in 1914 naar een meisjeskolonie in Frankrijk wordt gestuurd. Ule loopt weg uit de kolonie en onderneemt een lange tocht naar huis. En tocht vol gevaar, liefde en vriendschap...

Aan de hand van een wandel-werkboekje leidt Ule je doorheen het In Flanders Fields Museum 

Voor kinderen vanaf 12 jaar

Kostprijs: toegangsticket IFFM ( 5 euro voor kinderen) 

Begeleidende ouder, grootouder... betalen ook hun toegangsticket IFFM (10 euro)