namen MP.jpg

Western Front Way - Via Sacra

The Western Front Way' (1000 km wandelroute) volgt de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog van Nieuwpoort aan de Belgische kust tot een Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens. De eerste 95 km van de route loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper.
Sinds voorjaar 2022 is er ook een extra lus 'The Road to Passchendaele'.

Ramparts Cemetery

Deze wandelroute (nieuw sinds 2020) is een statement voor vrede en samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk en België. De inspiratie voor 'The Western Front Way' komt van een brief van een jonge Britse soldaat naar huis, die zijn hoop op vrede na de oorlog als volgt omschreef: 'When peace comes, our government might combine with the French government to make one long avenue between the lines from Voges to the sea....'. 2nd LT Alexander Gillespie stierf enkele dagen later tijdens de Slag bij Loos.

Het eerste deel van de route, van Nieuwpoort tot aan Albert in De Somme, kan gratis worden gedownload op www.thewesternfrontway.com. De bewegwijzering werd reeds geplaatst op Vlaamse bodem (95 km). 
Vanaf de zomer 2022 is een gloednieuwe wandelbrochure van dit traject beschikbaar. Deze kun je aankopen in de dienst voor toerisme in Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort. De brochure kost 6 euro.

Download hier de kaart die jou over Iepers grondgebied laat wandelen.

Meerdaags wandelen

Je kunt de wandeling tussen Ieper en Nieuwpoort ook spreiden over verschillende dagen. 
Hiervoor is een samenwerking uitgewerkt tussen Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort. 
Hierbij is er bagageservice bij de deelnemende logiesverstrekkers.

Praktische informatie over traject, beschikbare logies en bagageservice.

Western Front Way

Western Front Way

Blijf op de hoogte over Ieper
en maak kans op mooie prijzen.
 
 
 
 
 
Je ontvangt 6 mails per jaar.
 
 

Download infobrochure 2024


Download nu