20200427_-c-toerismeieper_8341_2bis.jpg

Nazomer in ieper

20220211_(c)ToerismeIeper_6450

Een leuke zomer in Ieper

"Waw! We wisten niet dat Ieper zoveel te bieden had...
We komen zeker nog eens terug!"

Dat is de reactie van veel mensen die Ieper voor het eerst bezoeken. Ieper is het bruisende hart van de Westhoek.
Er is voldoende te beleven om meerdere dagen veel toffe dingen te doen.
Ook voor gezinnen is het aanbod sterk uitgebreid. 

Wat kun je allemaal doen?

Mee met een gids

De gids neemt je mee door IeperTijdens het weekend kun je wekelijks op twee momenten op ontdekking met een gids. De gids neemt je via fantastische verhalen mee in de geschiedenis en avonturen in de stad.
De zaterdag om 17 uur en de zondag om 15 uur.

Ontdek het volledige aanbod.

 

 

Eerste Wereldoorlog

Bezoek het In Flanders Fields MuseumHet verhaal van de Eerste Wereldoorlog ontdekken, doe je vanuit Ieper: een bezoek aan het In Flanders Fields Museum is de ideale start voor een streekverkennig in het thema van 'Nooit meer oorlog.'
Wil je met jouw gezin een bezoek brengen? Gebruik dan de audiotour of gebruik het verhaal van Dré of Ule.
Binnen de stadsmuren zijn twee begraafplaatsen te ontdekken.
Wil je de grootste Commonwealth begraafplaats ter wereld bezoeken, dan neem je best de fiets (vredesroute) of de wagen (Ieperboog autoroute). 

De Hooge Boys zorgen voor een kindvriendelijke middagDit private museum over de Eerste Wereldoorlog vind je net buiten het stadscentrum: het Hooge Crater Museum.
Je vindt er een grote collectie aan uniformen, wapens en persoonlijke voorwerpen. In het museumcafé vind je de grootste collectie Trench Art, dat zijn kunstwerken die gemaakt zijn met de omhulses van wapentuig.
Wil je met het hele gezin een bezoek brengen? Ga dan op stap door het museum met de Hooge Boys. Aan de hand van doe-opdrachten, video's en een speels formulier leer je zaken waar je nog nooit bij stilstond. Nadien krijgen de kinderen nog een leuke attentie.

Middeleeuwse geschiedenis en katten

11 eeuwen Ieper. Ja, zo oud is Kattenstad Ieper al. Een belangrijke middeleeuwse geschiedenis en bloeiende 17 eeuw zorgden ervoor dat de stad een streling voor het oog is. 
Deze verhalen zijn - zeker op maat van gezinnen - te ontdekken in het Yper Museum en in het Merghelynck Museum (elke eerste en derde zondag van de maand). Ook in deze musea kun je op stap met een gids.

Ontdek alle musea

Wandelen

De 17e eeuwse vestingmuren zijn niet langer verdedigingsmuren, maar vormen wel een groene wandelzone rond het centrum. Je kan er zalig wandelen in een rustige omgeving.
Binnen het centrum is er ook voldoende te wandelen: de stadwandelroute of één van de verschillende zoektochten laten je op een leuke manier kennismaken met de highlights en verborgen plekjes.

Tijdens de zomervakantie kun je vaak op stap met een gids, die jou één van de vele verhalen van Ieper serveert. 

Ontdek het volledige wandelaanbod.

Fietsen

Vanuit Ieper fiets je binnen enkele minuten in de weelderige Westhoek. De natuurrijke omgeving rond Ieper ademt rust uit en laat je genieten van een ultiem vakantiegevoel.
Met een fietskaart of uitgestippelde fietsroute ontdek je in enkele uren waarom deze omgeving ook de streek van 't goede leven genoemd wordt.
Wil je een toch wat sportievere vakantie ? Fiets dan richting Heuvelland of richting de Belgische kust.

Jouw fietsvakantie start bij jouw logies: meer dan 1300 fietsvriendelijke bedden staan op jullie te wachten. 

Bespaar euro's tijdens je verblijf

Gratis op stap met een gids, gratis brouwerijbezoek, gratis ijsje, kortingen in de musea, een welkomspakket,...

Boek je rechtstreeks bij het hotel, B&B of vakantiewoning? 
Bekijk dan zeker eens de arrangementen die lopen bij onze logies. Je bespaart heel wat op jouw verblijf om er zo nog meer van te kunnen genieten.

Bekijk alle arrangementen

Data

Vanaf di 7 Juni 2022, dagelijks

Prijs

Gratis